מבצעים
-
פסטו רוסו
₪25Original price was: ₪25.₪15Current price is: ₪15. -
Wild Life Expirience
₪279Original price was: ₪279.₪245Current price is: ₪245. -
מארז 4 בקבוקים סיידר mix
₪75Original price was: ₪75.₪72Current price is: ₪72. -
All In Wine
₪199Original price was: ₪199.₪189Current price is: ₪189. -
רביעיית ממרחים
₪99Original price was: ₪99.₪94Current price is: ₪94. -
Mediterranean Edition
₪135Original price was: ₪135.₪119Current price is: ₪119. -
ראשון המסיק ברנע
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
טחינה גולמית טבעית
₪30Original price was: ₪30.₪27Current price is: ₪27.
לקראת סיום תקופת המסיק (דצמבר-ינואר) יש ללקט זיתים בשלים שנצבעו בשחור. יש לבחור בזיתים נקיים מפגיעות, עקיצות או כל פציעה אחרת. מומלץ מאוד לבחור בזן זיתים בשרני (נבאלי, קורטינה) במיוחד כדי שיישאר במה לנגוס.
לאחר איסוף הזיתים יש לטבול אותם במים ולנקות היטב מאבק.
יש לייבש את הזיתים בשמש לזמן לא ארוך ולוודא שהם יבשים (ממים ומלחות).
את הזיתים נפרוס לשכבות בתוך כלי שטוח בעל 4 דפנות (עדיף כלי מאוורר).
בין כל שכבה נפזר מלח גס בכמות הרצויה (לפי טעמכם).
לאחר בניית השכבות יש לכסות את השכבה העליונה באמצעות קרש והפעיל משקל רב על הקרש (press). יש להציב את הכלי באזור יבש ככל הניתן כדי שהזיתים לא ייספגו לחות.
לאחר שבועיים נשחרר את הלחץ, נערבל את הזיתים בכלי אחר ונבצע את אותו תהליך מחדש (יש להוסיף מלח במידה והזיתים לא קיבלו עדיין מראה מצומק).
לאחר שבועיים נוספים, נוציא את הזיתים מהכלי הגדול ונעביר לצנצנות בדחיסה. לאחר מילוי הצנצנות בזיתים השחורים המצומקים יש למזוג מעט שמן זית כדי לשמר את הזיתים לתקופה של מספר חודשים.
את צנצנות הזיתים יש לשמור במקום יבש ולא תחת שמש ישירה.