מבצעים
-
Cantina 27 Double
₪269Original price was: ₪269.₪239Current price is: ₪239. -
ראשון המסיק פישולין
₪54Original price was: ₪54.₪48Current price is: ₪48. -
דבש פרחי קיץ ואקליפטוס
₪35Original price was: ₪35.₪29Current price is: ₪29. -
ראשון המסיק ברנע
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
All In Wine
₪199Original price was: ₪199.₪189Current price is: ₪189. -
רביעיית ממרחים
₪99Original price was: ₪99.₪94Current price is: ₪94. -
Cantina Experience
₪180Original price was: ₪180.₪169Current price is: ₪169. -
ראשון המסיק קורנייקי
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49.
לרגע היה נדמה שהחורף הזה לעולם לא יסתיים, אבל הנה – אנחנו מתקרבים לסיומו ועומדים בפני התקופה הכי יפה בשנה – האביב. אחד המאפיינים המשמעותיים של האביב הוא הפריחה, הרעננות והטריות שהיא מביאה איתה כמו משב רוח מרענן, ואיתם גם כל הטוב שיש לטבע להציע – המון ירקות ירוקים טריים ופרחים צבעוניים.
לרגל האביב הבא אלינו לטובה יצרה עבורנו טליה אג’י מתכון לסלט ירוקים מלא בכל טוב מן הטבע, ורוטב על בסיס שמן הזית כתית מעולה שלנו מזן ברנע. שמן הזית האיכותי מהזן הזה הוא עדין ועשבוני, ומשתלב נפלא בירוקים האביביים, מקפיץ את הטעם שלהם ומעניק לסלט רעננות נהדרת.
מצרכים:
3 כוסות עלי חסה קרועים
1.5 כוסות עלי תרד בייבי
1.5 כוסות אפונה (טרייה או קפואה)
1 שומר
חצי כוס אפונת שלג טרייה
חבילת אספרגוס (כ-12 יחידות)
4 צנוניות
2 כפות עלי זעתר טרי
10 עלי נענע
1 אבוקדו
כדור מוצרלה בפאלו
לרוטב:
¼ כוס שמן זית כתית מעולה מזן ברנע של פתורה
¼ כוס מיץ לימון
1.5 כפיות חרדל דיזון
1 כפית דבש פרחי בר או סילאן
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את האפונה והאספרגוס במים רותחים במשך 5 דקות עד לריכוך קל, מקררים.
שוטפים ומייבשים את עלי החסה והתרד ומניחים בקערה גדולה.
חותכים את השומר לפרוסות קטנות ודקות (שבבים), את אפונת השלג לחצאים ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות. את כולם מוסיפים לקערה. מערבבים קלות ומוסיפים עלי נענע וזעתר.
מסירים את הקצוות הקשים של האספרגוס המבושל ומוסיפים גם אותו ואת האפונה המבושלת.
חותכים את כדור המוצרלה לחתיכות ומוסיפים לקערה.
מכינים את הרוטב: בקערה נפרדת מערבבים היטב את שמן הזית, הלימון, החרדל, הדבש, המלח והפלפל.
מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים ומתקנים תיבול.
פורסים את האבוקדו ומניחים מעל הסלט.
לקישוט: אפשר להוסיף פרחי מאכל כמו אמנון ותמר או פירות כמו תפוז, אפרסמון או שלפח (דובדבן יהודי).
מאת: טליה אג׳י berry hunting
קריאטיב, סטיילינג וצילום berry hunting
צלמת עינב סגל