מבצעים
-
טחינה גולמית טבעית
₪30Original price was: ₪30.₪27Current price is: ₪27. -
תמר מג'הול ג'מבו פרימיום
₪55Original price was: ₪55.₪49Current price is: ₪49. -
ראשון המסיק פישולין
₪54Original price was: ₪54.₪48Current price is: ₪48. -
זיתים שחורים במלח
₪25Original price was: ₪25.₪18Current price is: ₪18. -
סט פותחן יין חשמלי
₪69Original price was: ₪69.₪59Current price is: ₪59. -
ראשון המסיק קורנייקי
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
ראשון המסיק קורטינה
₪275Original price was: ₪275.₪259Current price is: ₪259. -
Cantina Deluxe
₪320Original price was: ₪320.₪299Current price is: ₪299.
טונה אדומה נחשבת לאחד הדגים העשירים ביותר באומגה 3, הטעם שלה נהדר והיא משתלבת מצוין במנות עתירות ירקות ועשבי תיבול. במנת הקרפצ’יו משתמש דור אבן ממסעדת הדגים “מרגוזה” בשוק הכרמל בפרוסות דקיקות של טונה אדומה נאה, אותה הוא משדך לטפנד זיתים ביין שטעמו דומיננטי, עגבניות מגורדות, שקדים ועלי זעתר טריים.
זוהי מנת פתיחה מרעננת, יפה, צבעונית וחגיגית, שתתאים כמעט לכל אירוע. היא מאוד פשוטה להכנה והיא גם בריאה מאוד וכוללת מרכיבים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים. את הטונה האדומה, הירקות ועשבי התיבול מתבל אבן בכמות נדיבה של שמן זית כתית מעולה מזן פיקואל העדין והפירותי. שמן הזית מדגיש את טעמי חומרי הגלם ומוסיף להם מליחות וחריפות קלילה, והופך את המנה לעסיסית הרבה יותר.
מצרכים:
60 גר’ טונה אדומה נקייה, ללא סיבים
כף גדושה טפנד זיתים שחורים ביין
2 כפות עגבניה מגורדות בפומפייה
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון
חופן שקדים פרוסים קלויים
עלי זעתר טריים משני גבעולים
פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות דקות (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מתבלים את רסק העגבניות המגורדות בחצי כף שמן זית כתית מעולה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
פורסים את הטונה לפרוסות דקות ככל הניתן ומסדרים על גבי צלחת הגשה שטוחה.
מתבלים את הטונה במעט מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
מפזרים מעל הטונה בצורה אסתטית את טפנד הזיתים, רסק העגבניות, השקדים, עלי הזעתר ופרוסות הפלפל החריף.
מזלפים מעל שמן זית כתית מעולה בנדיבות, ומגישים.