מבצעים
-
Cantina Sensation
₪409Original price was: ₪409.₪369Current price is: ₪369. -
שלישיית תבליני פלאו
₪48Original price was: ₪48.₪39Current price is: ₪39. -
שלישיית דבש
₪195Original price was: ₪195.₪185Current price is: ₪185. -
שלישיית תערובות תבלינים
₪66Original price was: ₪66.₪48Current price is: ₪48. -
ראשון המסיק קורטינה
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
טחינה גולמית טבעית
₪30Original price was: ₪30.₪27Current price is: ₪27. -
שלישיית חליטות
₪48Original price was: ₪48.₪40Current price is: ₪40. -
תמר מג'הול ג'מבו פרימיום
₪55Original price was: ₪55.₪49Current price is: ₪49.
את שמן זית אני רוכשת ישר מהמגדל, חשוב שיהיה שמן זית כתית מעולה. אפשר לבחור ממבחר זני הזיתים נבאלי, פיקואל, פישולין, סורי וברנע הניחנים באיכות גבוה, טעם אצילי וחמיצות נמוכה מאוד. ישנן שתי שיטות לביצוע.
השיטה החמה- מחממים את השמן עם חומרי הטעם לחום של 40 מעלות. חשוב לשמור על חום זה למשך 30 דקות ולא לעבור אותו כדי להימנע מחמצון השמן. לכן חשוב להשתמש במד חום ולחמם את השמן על להבה נמוכה מאוד ולגלות ערנות – בכל פעם שהשמן עובר את ה40 מעלות, מסירים את הסיר מהאש למספר דקות. לאחר מכן טוחנים ומסננים. מאחסנים במשך יומיים שלושה בצנצנת נקייה. מקץ כמה ימים השמן סופג טעמים וצבעים ואז מוכן לשימוש.
השיטה הקרה- טוחנים במעבד מזון את חומרי הטעם והצבע יחד עם השמן. ומאחסנים למשך כמה ימין ואז מסננים. חשוב להדגיש שלא כדאי לשמור את השמנים הארומאטיים זמן רב. נוכחות החומרים הזרים עשויה לפגום באיכות השמן לאחר 3 – 4 שבועות.
שמן בזיליקום
ליטר שמן זית, ½ ק”ג בזיליקום, מעט מלח, מכינים במעבד מזון לפי השיטה הקרה
שמן תפוזים
ליטר שמן זית, ¼ ק”ג קליפות תפוז ( בלי הציפה הלבה), מכינים לפי השיטה החמה
שמן עגבניות מיובשות
ליטר שמן זית, ½ ק”ג עגבניות מיובשות, מעט מלח, מבשלים את העגבניות המיובשות במשך 25 דקות מסננים, סוחטים ומכינים לפי השיטה הקרה.
המתכון פרי יצירתה של השפית איריס לוי