מבצעים
-
סדרת ממרחים וריבות
₪108המחיר המקורי היה: ₪108.₪94המחיר הנוכחי הוא: ₪94. -
שמן זית פיקואל 500 מ"ל
₪52המחיר המקורי היה: ₪52.₪45המחיר הנוכחי הוא: ₪45. -
שמן זית בלנד 2 ליטר
₪149המחיר המקורי היה: ₪149.₪139המחיר הנוכחי הוא: ₪139. -
ראשון המסיק ברנע
₪54המחיר המקורי היה: ₪54.₪49המחיר הנוכחי הוא: ₪49. -
בקבוק נירוסטה לשמן זית
₪129המחיר המקורי היה: ₪129.₪115המחיר הנוכחי הוא: ₪115. -
שמן זית ברנע 5 ליטר
₪329המחיר המקורי היה: ₪329.₪314המחיר הנוכחי הוא: ₪314. -
קונפיטורת תפוחים ואגסים
₪25המחיר המקורי היה: ₪25.₪20המחיר הנוכחי הוא: ₪20. -
סט אביזרים ליין
₪49המחיר המקורי היה: ₪49.₪42המחיר הנוכחי הוא: ₪42.

בבואכם לבחור שמן זית כתית מעולה, חפשו את תו האיכות של מועצת הזיתים. המועצה מבצעת בדיקות איכות במעבדה מדי שנה ותו האיכות מבטיח שהשמן עומד בתקנים הבינלאומיים.
שימו לב לתאריך התפוגה: לפי משרד הבריאות, תוקפו של השמן לאחר ביקבוק הוא שנה אחת. תוקפו של שמן זית בפח: שנה וחצי.
בידקו את דרגת החמיצות של השמן. מומלץ לקנות שמן זית כתית מעולה הנחשב כבעל דרגת האיכות הגבוהה ביותר, ורמת החמיצות שלו היא עד 0.8%.
קנו שמן זית בבקבוק זכוכית (לא פלסטיק!) והעדיפו בקבוק כהה. האור מפרק את השמן וגורם לשחרור ריחות לא נעימים. יוצא מן הכלל הוא שמן זית ראשון המסיק – סדרה המופקת בתקופת המסיק בלבד ונמזגת לבקבוקים שקופים כדי להבחין בעכירות השמן הבתולי שלא עובר סינון.
צבע השמן: למרות מה שנהוג לחשוב, אין קשר בין צבע השמן ואיכותו. הצבע מושפע מהזנים השונים של הזיתים, ממועד המסיק ומהאזור הגיאוגרפי של הכרם.
צלילות השמן: שמן לא צלול הוא לרוב שמן שלא סונן ויש בו חלקי זיתים ומשקעים. אין בכך פסול, זה רק עניין של העדפה אישית. שמן זית שזה עתה נמסק מכיל משקעים התורמים לעכירות, לאחר כחודש המשקעים שוקעים והשמן הופך לצלול.
גם כאן נציין כיוצא מן הכלל את ראשון המסיק – שמן זית בתולי המכיל בתוכו את משקעי תהליך האצירה ולכן מראהו עכור ולא צלול. שמן זה מאופיין בארומות חזקות, ניחוחות עזים וטעם עשיר ומלא.
טעם השמן: טעמו של שמן זית משתנה ומושפע מזני הזיתים, שיטת המסיק, אזור הגידול ועוד. בעוד מותגי שמן זית רבים נותנים לשמן הזית שלהם את שם הזן, אצלנו בפתורה חולקו סדרות שמני הזית לפי הטעמים הבסיסיים שהם מציעים:
מריר וארומטי המופק מזן הקורטינה; חריף ופירותי המבוסס על זן הפישולין המובחר שלנו; עדין ועשבוני אותו אנו מייצרים מזן הברנע הישראלי ועוד. עניין של טעם אישי, כל אחד והעדפותיו.
מחיר: כאן אין חוכמות, שמן זית איכותי עולה יותר כי תהליך הפקתו יקר יותר. אם נתקלתם בשמן זית זול במיוחד, בדקו טוב את הפרמטרים שהזכרנו, כמו גם את התוקף של השמן.
שיהיה בתיאבון!