מבצעים
-
דבש באריזת ספיישל
₪22Original price was: ₪22.₪19Current price is: ₪19. -
שלישיית תבליני פלאו
₪48Original price was: ₪48.₪39Current price is: ₪39. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630Original price was: ₪630.₪549Current price is: ₪549. -
יין לבן Pola
₪60Original price was: ₪60.₪50Current price is: ₪50. -
טחינה גולמית מלאה
₪55Original price was: ₪55.₪52Current price is: ₪52. -
Cantina27 ארגז
₪680Original price was: ₪680.₪599Current price is: ₪599. -
ראשון המסיק קורנייקי
₪275Original price was: ₪275.₪247Current price is: ₪247. -
Wild Life Expirience
₪279Original price was: ₪279.₪245Current price is: ₪245.
שם ארוך אבל ההכנה די פשוטה, והאפרסקים מתפקדים פה על תקן תבלין ממתיק. לתוצאה הסופית אין כל טעם של אפרסק. המרק הספרדי הקייצי הזה, בגרסה הקלילה הזו, מוכן ממש כמו אמולוסיה: אחרי שטוחנים את העגבניות ומסננים אותן לנוזל סמיך וחלק, מערבבים פנימה, תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה, כמות די גדולה של שמן זית, הנקשרת עם הנוזל והופכת את המרק לעדין וקטיפתי וטעים באופן שקשה לתאר.
התוספות הנוספות הן הצעה בלבד. המתכון נהדר כשלעצמו ואפשר בשמחה להגיש אותו עם עוד זילוף אחרון של זמן זית.
שימו לב! חשוב לבחור שמן זית עדין ולא חריף או מריר מדי, אחרת אתם בבעיה. חפשו זנים קטיפתיים כמו שמן זית כתית מעולה מזן פיקואל..
החומרים:
1 ק”ג עגבניות שרי הכי מתוקות שתמצאו, לא חשוב הצבע
3 אפרסקים בשלים ומתוקים, מגולענים
1 גמבה אדומה, בלי הגרעינים והגבעול
פלפל ירוק חריף לפי הטעם שלכם
2 כפיות מלח
1-1.5 כוסות שמן זית כתית מעולה
להגשה:
עוד קצת שמן זית
4 כפות יוגורט עשיר וטוב
2 אבוקדו בשל
סומאק
בצל סגול פרוס
הכנה:
- שמים בבלנדר או במעבד מזון את כל החומרים של המרק למעט שמן הזית ומעבדים היטב.
- מסננים את המרק דרך מסננת דקה עד כמה שניתן. הדרך הנוחה ביותר היא להכות בצד המסננת עם כף עץ. מסננים עד שנותר במסננת משקע יבש. כן זאת קצת עבודה.
- שמים את המרק בקערה גדולה ומערבבים אותו במהירות עם מטרפה. זולפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול.
- שומרים את המרק קר מאוד עד ההגשה. מגישים עם תלולית של יוגורט, כמה פרוסות אבוקדו, קצת סומאק ובצל סגול וטיפות של שמן זית.
רותי רוסו (בתה של העיתונאית הוותיקה נירה רוסו) משמשת בשנים האחרונות “שגרירה קולינארית” המסתובבת ברחבי העולם, מרצה, מדגימה ומבשלת. היא בוגרת בית הספר הבינלאומי הגבוה לבישול בניו יורק ומאחוריה רזומה של עבודה במסעדות הטובות בניו יורק. רוסו כתבה את מדור האוכל במוסף סופשבוע של מעריב וכיום כותבת טור אוכל קבוע בעיתון היומי הנפוץ ביותר באיטליה, קוריירה דלה סרה