מבצעים
-
שלישיית חליטות
₪48Original price was: ₪48.₪40Current price is: ₪40. -
רביעיית ממרחים
₪99Original price was: ₪99.₪94Current price is: ₪94. -
Cantina 27 Double
₪269Original price was: ₪269.₪239Current price is: ₪239. -
שלישיית תבליני פלאו
₪48Original price was: ₪48.₪39Current price is: ₪39. -
Cantina Experience
₪180Original price was: ₪180.₪169Current price is: ₪169. -
זיתים שחורים במלח
₪25Original price was: ₪25.₪18Current price is: ₪18. -
Cantina Sensation
₪409Original price was: ₪409.₪369Current price is: ₪369. -
Black Olives & Honey
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85.
ענף הדבורים בישראל, תמונת מצב לשנת 2011 (עפ”י נתוני אתר מועצת הדבש)
– כ 100,000 כוורות פזורות ברחבי הארץ.
– כ 500 דבוראים עוסקים בענף.
– מרעה לדבורים: קיימות 6300 נקודות מתאימות להצבת כוורות.
– בכל נקודת מרעה מוצבות כ 40 כוורות.
– הדבורים מייצרות כ-35 ק”ג דבש לכוורת בשנה.
– דבורת הדבש בישראל היא מזן איטלקי (A.meliifera ligustica).
– רדיית הדבש נעשית בעיקר בין החודשים מאי-אוגוסט.
– ישראל צורכים 3,600 טון דבש בשנה.
– כ 60,000 כוורות מוצבות בגידולים חקלאיים, לצורך האבקה.
– אריזה ושיווק: קיימים כ- 30 משווקים.
– הדבוראים נוטעים 100,000 צמחי צוף בכל שנה, בסיוע קק”ל.
מרעה לדבורים: אזורי פריחה עם פוטנציאל צוף
חומר הגלם ליצור דבש ע”י הדבורים (העמלות) מצוי רק בטבע, בתוך גביעי הפרחים השונים. על כן הכוורות ממוקמות באזורים שונים, בהתאם לעונות הפריחה. היקף יצור הדבש נקבע על פי פוטנציאל מקורות הצוף. גיוון של סוגי הדבש מתאפשר ע”י ייצור דבש מאזורי פריחה מגוונים ואגירת כל סוג בנפרד. אזורי הרעייה נמצאים בעיקר באזורי טבע, בשטחים פתוחים ובאזורים חקלאים. לענף הדבש יש גם חשיבות לאומית רבה, בשמירה על אזורים פתוחים ושוממים, בחלקם סמוכים לקו התפר. למרבית הדבוראים כוורות שנודדות לנקודות רעייה שונות בעקבות מקורות צוף, בהתאם לעונות הפריחה. נקודות רעייה להצבת כוורות מנוהלות על פי חוק על ידי מועצת הדבש.
שתפו את התוכן