מבצעים
-
Grand Prestige Collection
₪80המחיר המקורי היה: ₪80.₪69המחיר הנוכחי הוא: ₪69. -
פולי קפה ערביקה
₪45המחיר המקורי היה: ₪45.₪42המחיר הנוכחי הוא: ₪42. -
טחינה גולמית מלאה
₪55המחיר המקורי היה: ₪55.₪49המחיר הנוכחי הוא: ₪49. -
זיתים מזן קלמטה
₪39המחיר המקורי היה: ₪39.₪35המחיר הנוכחי הוא: ₪35. -
Cantina 27 Double
₪269המחיר המקורי היה: ₪269.₪239המחיר הנוכחי הוא: ₪239. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630המחיר המקורי היה: ₪630.₪549המחיר הנוכחי הוא: ₪549. -
סדרת ממרחים וריבות
₪108המחיר המקורי היה: ₪108.₪94המחיר הנוכחי הוא: ₪94. -
דבש פרחי בר
₪35המחיר המקורי היה: ₪35.₪30המחיר הנוכחי הוא: ₪30.

לצייר יש את המכחול שלו, את הצבעים שאליהם הוא רגיל, את הזווית שבה הוא חייב לצייר. לסופר יש את המקלדת שלו, את הפונט שרק אותו הוא מצליח לקרוא, את המרווחים בין השורות, את הפנקסים שליד המיטה. ולטבח יש את הסכין שלו. שהוא יודע שאיתה הכל בסדר ובלעדיה הוא אבוד. אבל כמו הצבעים של הצייר, גם לטבח יש את החומרים שאיתם הוא עובד. ולמרות הכיף הגדול במפגש עם חומרים חדשים, טבח מכיר את יסודות המטבח שלו לעומק ולרוחב. יודע איך הם מגיבים לחום ואיך לקור, איך הם מגיבים לאהבה ואיך לאדישות, מה הצבע שלהם כשהם מושלמים ומה הסימנים שמשהו פגע בהם. אצל טבח אחד אלו יהיו עגבניות, אצל אחר קמח פסטה ואצל טבח נוסף גבינת עיזים טרייה. תיגעו להם ביסודות וכל עולמם ישתבש.
בשנים האחרונות, מאז שהתחלתי להסתובב בעולם ולדבר על המטבח שלי – מטבח ישראלי מקומי ייחודי ומרהיב – מזדקקים בפני חומרי הגלם שעליהם מונח המטבח הזה. אתם יכולים לקחת הכל, רק תשאירו לי לימונים טריים מהעץ, מיכל של טחינה משכם ובקבוק של שמן זית. לקח לי הרבה זמן לאתר את שמן הזית שיספר גם הוא את הסיפור שאני מספרת. שמן זית מזן מקומי, שיש בו גם חוצפה וגם עידון, גם היסטוריה וגם חדשנות, פיקוח, הקפדה, סגנון.
ברגע שהתוודעתי לשמן הזית הנבאלי של פתורה, הפכנו לצוות. הוא נוסע איתי, אני סומכת עליו ותמיד ברגע האמת אהיה גאה לשלוף אותו, שונה כל כך מהשמנים האירופאיים, הים תיכוניים והמזרח תיכוניים האחרים, ונושא בחובו עבר רחוק מאוד, מהגרים וידע. שמן הזית הנבאלי של פתורה הוא חזק אבל אגוזי-חמאתי, דומיננטי אבל לא כוחני. מושלם לאוכל ישראלי.
שמן הזית הנבאלי של פתורה משתלב היטב עם כל הירקות הקלויים בתנור (פרוסות של חציל, שומר, סלקים קטנטנים, כרישה חצויה, מה לא…), עם גרגרי חומוס שבושלו בישול ארוך, על פרוסות דקות של רוסטביף עם זרעי עגבניות, על שעועית ירוקה טרייה שבושלה במים רותחים עד שהתרככה ואפילו כבסיס לעוגת יוגורט ושמן זית וענבי מוסקט.
מכל השלל הזה, בחרתי לצרף מתכון לסלט עגבניות שרי יפהפה. הזוגיות בין השניים מעוררת קנאה.
בשביל המתכון חפשו לכם עגבניות שרי צבעוניות ומתוקות. לצפייה במתכון לחצ/י כאן
רותי רוסו (בתה של העיתונאית הוותיקה נירה רוסו) משמשת בשנים האחרונות “שגרירה קולינארית” המסתובבת ברחבי העולם, מרצה, מדגימה ומבשלת. היא בוגרת בית הספר הבינלאומי הגבוה לבישול בניו יורק ומאחוריה רזומה של עבודה במסעדות הטובות בניו יורק. רוסו כתבה את מדור האוכל במוסף סופשבוע של מעריב וכיום כותבת טור אוכל קבוע בעיתון היומי הנפוץ ביותר באיטליה, קוריירה דלה סרה