מבצעים
-
קפה שחור קולומביה
₪24Original price was: ₪24.₪20Current price is: ₪20. -
ראשון המסיק קורטינה
₪275Original price was: ₪275.₪259Current price is: ₪259. -
Cantina 27 Red
₪150Original price was: ₪150.₪129Current price is: ₪129. -
דבש פרחי קיץ ואקליפטוס
₪35Original price was: ₪35.₪29Current price is: ₪29. -
שלישיית דבש
₪195Original price was: ₪195.₪185Current price is: ₪185. -
סט פותחן יין חשמלי
₪69Original price was: ₪69.₪59Current price is: ₪59. -
ראשון המסיק קורנייקי
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
ראשון המסיק פישולין
₪54Original price was: ₪54.₪48Current price is: ₪48.
הפקת שמן זית היא תהליך מרתק ומרגש, הנקרא בעברית “עצירה”. כך הוא מתבצע שלב אחר שלב:
מסיק הזיתים בכרם פתורה מתבצע על ידי מכונה לניעור הזיתים ו/או במסיק ידני. מכונת הניעור חובקת את גזע העץ ובאמצעות ניעור מפילה את פירות הזית ארצה, על היריעה הפרוסה מתחת.
הזיתים שנערמו נאספים לתוך עגלה בעלת מסוע שעורמת אותם למיכל גדול, איתו יגיעו לבית הבד. לאחר ההגעה לבית הבד, הזיתים עוברים שטיפה שמנקה אותם ונכנסים לתהליך הייצור.
בימים עברו זיתים נמעכו באמצעות אבנים גדולות אך בעידן המודרני משתמשים במכונת טחינה שעובדת במרץ על מנת לטחון את הזיתים עד דק.
השלב הבא מכונה כבישה קרה ובסופו ממוצה הנוזל ומופרד מהחלק היבש של הזית, המכונה גפת.
לבסוף צנטריפוגה מפרידה את המים מהשמן (משקלו הסגולי של השמן קטן משל המים 1:0.92) ובתום התהליך נמזג שמן הזית לבקבוקים או לפחים.
שתפו את התוכן