המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

מנת שווארמה דג ליום העצמאות

מבצעים

את יום העצמאות המתקרב נחגוג רובנו סביב כוכב החג הראשי: המנגל . תנועת הנפנוף המוכרת, הניחוחות המגרים והבשר המשובח, הופכים את המועד הזה למשמח וטעים במיוחד. השנה החלטנו לצייד אתכם במתכון שכולו שיר הלל למנגל: מנת שווארמה דג. המנה שמשתלבת היטב בחגיגות הקולינאריות, תחסוך מכם את תחושת הכבדות שבשר עשוי לייצר והיא מתאימה גם לאלה בינינו שאינם קרניבוריים טיפוסיים.

על המתכון אמון דור אבן, שף מסעדת מרלוזה, הממוקמת בלב שוק הכרמל ומתמחה במנות דגים. מנת השווארמה דג שיצר היא עולם שלם של טעמים וטקסטורות. דג קריספי ומתפצח מבחוץ, עסיסי מבפנים- בליווי ירקות טריים וצרובים שמעניקים רבדים נוספים של טעם ויוצרים מנה קלילה אך משביעה. את כל אלה עוטף שמן זית כתית מעולה, כשאת הזן ניתן לבחור לפי טעמכם האישי.  לקבלת סיומת חריפה השתמשו בפישולין, לתוספת ירוקה ופרשית בקורנייקי ואם תרצו לקבל מימד של מרירות ועומק ביחרו בקורטינה. בתיאבון!

 

מצרכים:

400 גרם דג דניס
1.5 כף שטוחה פפריקה
1.5 כפית שטוחה זרעים
1 כפית פלפל שחור
חופן כוסברה
חופן נענע
חופן בצל ירוק
2 בצל סגול
חופן עגבניות שרי
1 פלפל שיפקה טחון
שמן זית פתורה לפי הטעם
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

חותכים דניס ללא עצמות לרצועות קטנות ומתתבלים מראש בזרעי כוסברה טחונים, פפריקה, מלח ופלפל ושמן זית.

מניחים את רצועות הדגים על הגריל תחילה בצד של העור על מנת שיצא קריספי ל-10 דקות .

בינתיים מכינים את תערובת העלים: כוסברה, פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק- הכל חתוך גס.

צולים בצל סגול טרי ובצל סגול שרוף על הגריל, יחד עם עגבניות שרי אדומות ומוסיפים שיפקה טחון.

מערבבים הכל יחד עם שמן זית לפי הטעם ומוסיפים את הדג הצרוב.

מגישים על איולי שום ירוק ופטרוזיליה.

 

דור ומור. מרלוזה בכרמל

הצמד מאחורי מסעדת מרלוזה הם בני הזוג מור חזן ודור אבן. אחרי שנים בהן בישלו ועבדו בשלל מסעדות מוערכות בארץ, החליטו השניים לצאת לדרך עצמאית ופתחו בלב שוק הכרמל את מרלוזה: המתמחה במנות דגים קלילות, טריות ומהנות. לצד תפריט הקבוע מוגשים גם ספיישלים מתחלפים בהתאם לסחורה המשתנה בשוק, המבוססת על חומרי הגלם הטריים והמוקפדים ביותר.

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן