מבצעים
-
פישולין ממסיק מוקדם
₪69המחיר המקורי היה: ₪69.₪62המחיר הנוכחי הוא: ₪62. -
Cantina27 ארגז
₪680המחיר המקורי היה: ₪680.₪599המחיר הנוכחי הוא: ₪599. -
שישיית זני שמן זית
₪312המחיר המקורי היה: ₪312.₪279המחיר הנוכחי הוא: ₪279. -
סט אביזרים ליין
₪49המחיר המקורי היה: ₪49.₪42המחיר הנוכחי הוא: ₪42. -
Enzel Box
₪279המחיר המקורי היה: ₪279.₪249המחיר הנוכחי הוא: ₪249. -
Give & Receive
₪109המחיר המקורי היה: ₪109.₪99המחיר הנוכחי הוא: ₪99. -
זיתי פישולין גדולים
₪39המחיר המקורי היה: ₪39.₪35המחיר הנוכחי הוא: ₪35. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630המחיר המקורי היה: ₪630.₪549המחיר הנוכחי הוא: ₪549.

עתליה עין מור נולדה וגדלה בשכונה הציורית עין כרם. לאחר עבודה במסעדות עילית ושנים של בישול ממקום של אהבה החליטה לשלב את מכלול אהבותיה – לארח בביתה בעין כרם אל מול הנוף המרהיב של הרי יהודה ולשלב אוכל עילי, נוף ואוירה עוצרי נשימה. בד בבד – אהבתה לאנשים ולאירוח הולידה את הספר “עין כרם, לטייל ולבשל“. לכבוד חג החנוכה, קבלו מתכון מנצח של סופגניות בשמן זית.
המרכיבים:
50 גר’ שמרים טריים (או 17 גר שמרים יבשים)
3/4 כוס חלב
ביצה
חלמון
2.5 כוסות קמח לבן
7 כפות סוכר
2 כפות חמאה רכה מאד
כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
אבקת סוכר לפידור הסופגניות
ריבת עגבניות שרי או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים ממבחר הריבות של פתורה
אופן ההכנה:
1. מפוררים שמרים (אם משתמשים בשמרים יבשים, מערבבים אותם עם הקמח) לקערה גדולה ומוסיפים חלב, ביצה וחלמון. טורפים עד שאין גושי שמרים.
2. מוסיפים קמח, סוכר, חמאה ותמצית וניל, בוחשים עד שכל המרכיבים מעורבבים יחדיו
3. מעבירים את התערובת למשטח מקומח ולשים כ 10 דקות (מחטבים את שרירי הידיים)
4. שמים את התערובת בקערה, מכסים בניילון נצמד ומחוררים אותו בסכין במספר מקומות. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 2.5 סנטימטר, וקורצים עיגולים בעזרת כוס עם מפתח רחב. מגלגלים בידיים משומנות את עיגולי הבצק לכדורים, ומתפיחים כ 20 דק’.
6. מחממים היטב שמן עמוק בסיר ובידיים משומנות (בזהירות) מחליקים את הכדורים פנימה.
7. מטגנים את הסופגניות כ 2-3 דק’ מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
8. מזלפים מילוי שאוהבים פנימה (ריבה, ריבת חלב, ממרח שוקולד ועוד ועוד)
9. זורים אבקת סוכר דרך מסננת ומגישים
יש גם מתכון מזורז ומעולה לסופגניות מהירות:
3 כוסות קמח
2כפיות א. אפיה
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כוסות אשל
תמצית וניל אמיתית
קליפה מלימון אחד
אופן הכנה:
1. מחממים את השמן זית לטמפרטורה גבוהה
2. מערבבים את הרטובים והיבשים בנפרד
3. יוצרים גומה בתערובת היבשים ומוסיפים אליה את תערובת הרטובים.
4. מערבבים ערבוב מינימלי עד ליצירת בצק
5. לטבול שתי כפות במים, ליצור בעזרתן כדורי בצק ולהחליקן אל תוך השמן
6. לחזור על הפעולה עם כל הבצק
7. ניתן להגיש לצד צלוחית ריבה או לזרות אבקת סוכר.
חנוכה שמח !
שתפו את התוכן