מבצעים
-
ראשון המסיק קורטינה
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
ממרח טחינה עם וניל
₪40Original price was: ₪40.₪35Current price is: ₪35. -
דבש באריזת ספיישל
₪22Original price was: ₪22.₪19Current price is: ₪19. -
קפה שחור קולומביה
₪24Original price was: ₪24.₪20Current price is: ₪20. -
סט פותחן יין חשמלי
₪69Original price was: ₪69.₪59Current price is: ₪59. -
Cantina 27 Rose' Case
₪135Original price was: ₪135.₪109Current price is: ₪109. -
פולי קפה ערביקה
₪45Original price was: ₪45.₪40Current price is: ₪40. -
שלישיית דבש
₪179Original price was: ₪179.₪169Current price is: ₪169.
המצרכים –
לבצק:
1 כוס קמח תפוחי-אדמה (או 2/3 קמח תפ”א ועוד 1/3 קמח טפיוקה)
1 כוס קמח אורז
1 כוס חלב
2 כפות שמן זית כתית מעולה ועוד שמן זית לשימון התבנית
2 ביצים גדולות
1 כף קורנפלור (כשר לפסח לאוכלי קיטניות)
2 כפיות סוכר
1 שקית אבקת אפיה (שזה כ-2 כפיות, אולי קצת פחות)
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה אבקת שום
1 כפית רוזמרין קצוץ (אפשר גם להשתמש בתבלין רוזמרין יבש כתוש)
1/2 כפית אבקת ג’לטין
תוספות לחלק העליון-
שמן זית כתית מעולה של פתורה – לפחות 3 כפות
מלח גס
עשבי תיבול שאוהבים: רוזמרין, טימין, אורגנו, אזוב וכד’. תערובת תבלינים דרומית של פתורה יכולה להתאים מאוד
אופציה – 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
הוראות הכנה-
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר, תוך כדי ערבול במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים, החלב והשמן, ומגבירים למהירות ערבול בינונית עד שמתקבל בצק רך ודביק.
להרטיב את הידיים ולהניח את הבצק בתבנית שטוחה ומשומנת, למתוח את הבצק ולטפוח עליו בידיים רטובות כך שימלא את התבנית באופן אחיד עד קצותיה. בעזרת האצבעות ליצור שקעים על גבי הבצק, שיאספו את הטעם של מה שנפזר למעלה.
להזליף מעל הרבה שמן זית טעים, לפזר מלח גס ועשבי תיבול שאוהבים, ולהכניס לתנור לכ-20-25 דקות, עד שהפוקצ’ה זהובה וריחנית.
המתכון של פוקצ’ה כשרה לפסח באדיבות לקוחה מסורה, כרמית בן מרדכי.
רוצים שהמתכון שלכם יופיע באתר פתורה? שלח לנו אותו בצירוף הפרטים שלכם ל- [email protected] ואולי תקבלו מאיתנו מתנה.