מבצעים
-
Cantina 27 White
₪105המחיר המקורי היה: ₪105.₪95המחיר הנוכחי הוא: ₪95. -
יין לבן Pola
₪60המחיר המקורי היה: ₪60.₪49המחיר הנוכחי הוא: ₪49. -
שלישיית תבליני פלאו
₪48המחיר המקורי היה: ₪48.₪39המחיר הנוכחי הוא: ₪39. -
All In Wine
₪199המחיר המקורי היה: ₪199.₪189המחיר הנוכחי הוא: ₪189. -
יין ירושלים גוורצטרמינר
₪59המחיר המקורי היה: ₪59.₪49המחיר הנוכחי הוא: ₪49. -
זיתים מזן קלמטה
₪39המחיר המקורי היה: ₪39.₪35המחיר הנוכחי הוא: ₪35. -
שישיית זני שמן זית
₪312המחיר המקורי היה: ₪312.₪279המחיר הנוכחי הוא: ₪279. -
קפה שחור BLACK
₪24המחיר המקורי היה: ₪24.₪21המחיר הנוכחי הוא: ₪21.

המצרכים –
לבצק:
1 כוס קמח תפוחי-אדמה (או 2/3 קמח תפ”א ועוד 1/3 קמח טפיוקה)
1 כוס קמח אורז
1 כוס חלב
2 כפות שמן זית כתית מעולה ועוד שמן זית לשימון התבנית
2 ביצים גדולות
1 כף קורנפלור (כשר לפסח לאוכלי קיטניות)
2 כפיות סוכר
1 שקית אבקת אפיה (שזה כ-2 כפיות, אולי קצת פחות)
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה אבקת שום
1 כפית רוזמרין קצוץ (אפשר גם להשתמש בתבלין רוזמרין יבש כתוש)
1/2 כפית אבקת ג’לטין
תוספות לחלק העליון-
שמן זית כתית מעולה של פתורה – לפחות 3 כפות
מלח גס
עשבי תיבול שאוהבים: רוזמרין, טימין, אורגנו, אזוב וכד’. תערובת תבלינים דרומית של פתורה יכולה להתאים מאוד
אופציה – 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
הוראות הכנה-
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר, תוך כדי ערבול במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים, החלב והשמן, ומגבירים למהירות ערבול בינונית עד שמתקבל בצק רך ודביק.
להרטיב את הידיים ולהניח את הבצק בתבנית שטוחה ומשומנת, למתוח את הבצק ולטפוח עליו בידיים רטובות כך שימלא את התבנית באופן אחיד עד קצותיה. בעזרת האצבעות ליצור שקעים על גבי הבצק, שיאספו את הטעם של מה שנפזר למעלה.
להזליף מעל הרבה שמן זית טעים, לפזר מלח גס ועשבי תיבול שאוהבים, ולהכניס לתנור לכ-20-25 דקות, עד שהפוקצ’ה זהובה וריחנית.
המתכון של פוקצ’ה כשרה לפסח באדיבות לקוחה מסורה, כרמית בן מרדכי.
רוצים שהמתכון שלכם יופיע באתר פתורה? שלח לנו אותו בצירוף הפרטים שלכם ל- [email protected] ואולי תקבלו מאיתנו מתנה.