המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

קרפצ’ו זוקיני ושסק

מבצעים

לצד הטמפרטורות הנמוכות בשלט המזגן, ימי הקיץ החמים מכתיבים גם את התפריט שלנו.  מנות עשירות וכבדות- אאוט, מנות קלילות ומרעננות- אין.  אז לרגל הקיץ שנותן אותותיו במלוא העוצמה, הנה מתכון של קרפצ’ו זוקיני ושסק שנותן כבוד גדול לירקות ופירות העונה.  הוא יכול לתפקד כסלט פרשי לארוחת צהריים, פתיח מרשים לארוחת ערב או נשנוש בריא וטעים בין ארוחות.

המתכון המשגע שייך לשפית הרץ, המוכרת גם כנורה.  כמיטב המסורת, גם במנה זו היא משלבת את חומרי הגלם הטריים, המקומיים והעונתיים ביותר, שעושים את כל ההבדל.  שלב התיבול מספק מקום של כבוד לפישולין שלנו- שמן זית כתית מעולה פירותי וחריף.  הפישולין מקפיץ את טעמם של הפירות והירקות, כמו גם מעניק שכבה של חריפות ורעננות. הנה המתכון המלא:

קרפצ’יו זוקיני ושסק

• 2-3 זוקיני טריים בשלל צבעים

• 4 עגבניות שרי תמר

• 2 שסק

• 1/2 צ’ילי ירוק טרי

• חופן עלי גרגיר הנחלים/ רוקט/ ארוגולה/ כוסברה

• מלח לפי הטעם

• שמן זית כתית מעולה מזן פישולין

• מיץ מחצי לימון

• אופציונלי: אבן יוגורט לגירור

הכנה:

  1. פורסים את הזוקיני לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה.
  2. חוצים את העגבניות לחצי לאורכן.
  3. קולפים את השסק, חוצים, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות.
  4. פורסים דק את הצ’ילי.
  5. בצלחת רחבה מסדרים את הזוקיני, העגבניות, שסק, צ’ילי וגרגיר הנחלים.
  6. מתבלים במלח לפי הטעם (אם מוסיפים אבן יוגורט קחו בחשבון שהיא מלוחה).
  7. מזליפים שמן זית בנדיבות וסוחטים לימון.
  8. רגע לפני ההגשה: מגררים אבן יוגורט מלמעלה.

 

 

נורה (נורית הרץ) היא מורת דרך ושפית פרטית, המבשלת ומארחת בביתה שבמושב מטע. כשפית המתמקדת במטבח המקומי הים תיכוני, נורה עורכת סיורי ליקוט ומקפידה להכניס למטבחה את חומרי הגלם הטריים והמקומיים ביותר. ארוחותיה, אותן היא מכינה על טהרת האהבה לטבע ולאדמה, מבוססות צומח. המטבח שלה הוא תמיד עונתי- מהגינה והיער אל הצלחת.

 

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן