מבצעים
-
שמן זית בלנד 2 ליטר
₪149המחיר המקורי היה: ₪149.₪139המחיר הנוכחי הוא: ₪139. -
Mediterranean Edition
₪135המחיר המקורי היה: ₪135.₪119המחיר הנוכחי הוא: ₪119. -
בקבוק נירוסטה לשמן זית
₪129המחיר המקורי היה: ₪129.₪115המחיר הנוכחי הוא: ₪115. -
יין לבן Pola
₪60המחיר המקורי היה: ₪60.₪49המחיר הנוכחי הוא: ₪49. -
זיתי פישולין גדולים
₪39המחיר המקורי היה: ₪39.₪35המחיר הנוכחי הוא: ₪35. -
קפה שחור BLACK
₪24המחיר המקורי היה: ₪24.₪21המחיר הנוכחי הוא: ₪21. -
מארז ט"ו בשבט
₪129המחיר המקורי היה: ₪129.₪119המחיר הנוכחי הוא: ₪119. -
קפה שחור קולומביה
₪24המחיר המקורי היה: ₪24.₪20המחיר הנוכחי הוא: ₪20.

בוודאי כבר שמעתם סיפורים על אנשים שחיים עד גיל 100 ואף יותר מזה. אצל רבים מהאנשים הללו נמצא כי אחד הסודות לחייהם הארוכים ומעוררי ההערכה, הוא שתיית חצי כוס שמן זית ביום. יתרונותיו הבריאותיים של שמן זית ידועים כבר שנים רבות (הורדת לחץ דם, ניקוי מערכת העיכול ועוד), אך עצם העובדה כי שתיית שמן זית נקי מאריכה חיים, לא ידועה לכולם.
לחלקנו זה עשוי להישמע קשה לעיכול, שהרי לא כל אחד אוהב לשתות שמן זית בתצורתו הטהורה, אבל אל תאמרו נואש. פשוט וקל להפוך שמן זית לחומר גלם קבוע בתזונה היומית, בזכות האפשרות להתאים אותו לטעמו האישי של כל אחד ואחת. לפני שנמליץ – נעשה קצת סדר בעולם המונחים הרחב של שמני זית.
תהליך מכני, בו מופק השמן מעיסת הזיתים באמצעות דחיסה והידוק בלחץ בלבד.
הפקת שמן זית באמצעות לחיצה והידוק של הזיתים בטמפרטורה שאינה עולה על 35 מעלות. טמפרטורה גבוהה יותר פוגעת באיכות השמן.
נבאלי
הזן המשובח ביותר הגדל בישראל. כמות הזיתים המופקת מכרמי הנבאלי היא נמוכה והעץ נוטה לתת את יבוליו בסירוגיות קיצונית. פירות הנבאלי גדולים ובשרניים במיוחד ולכן הוא מעולה גם לכבישת זיתים. ההיסטוריה מספרת שהזן נמצא בארץ בשנות הארבעים בשטחי יהודה ושומרון, בעיקר באזור שכם (‘נבלוס’ בערבית). טעמו של שמן זית זה עשיר במיוחד ותמצאו בו מתקתקות לצד חריפות, טעמי שוקולד, שקדים ופלפל חריף יחד בתערובת מושלמת המענגת את החייך.
כרמי נבאלי נפוצים גם היום בעיקר באזור יהודה ושומרון. העץ רגיש מאוד למזיקים ולכן החקלאות המודרנית לא מעודדת שתילת עצים מסוג זה, אך גם לא ניתן עד היום מענה מתאים לחווית הטעם הנדירה של שמן זית נבאלי. הנה מה שהילה אלפרט כתבה על שמן הזית הנבאלי שלנו.
לרוב, הפישולין מגיע בדרגת האיכות הגבוהה ביותר – כתית מעולה. בישראל, ניתן למצוא טעמים שונים של פישולין, עובדה הקשורה למקור הגידול (סוג האדמה) ותנאי הגידול (השקייה מעטה או רבה). הפיקואל מומלץ מאוד לתיבול סלטים ונעים לשתייה נקייה של שמן זית.
אחוז השמן המופק מהזית הסורי הוא גבוה יחסית לכל הזנים האחרים הגדלים בארץ, אך הסיכון לחמיצות גבוה יותר מהזנים האחרים.
טעמו של שמן הזית הסורי מושפע מאוד מהאדמה ותנאי הטמפרטורה. טעמו המריר של השמן והארומה הנעימה שלו נשמרים לאורך כל השנה.
בנוסף, זן זה עמיד במיוחד בפני מחלות ומזיקים. שמן הזית המופק מהברנע מתאים לתיבול, בישול ואפייה. אך בטיגון מומלץ להשתמש בו לטיגון קצר בלבד, משום שהוא נוטה להתחמצן במהירות בטמפרטורות גבוהות.
טעמו מריר מאוד וארומטי בתחילת העונה ומשתנה לאורך השנה, עד ש”נוחת” לגמרי וטעמו מתעדן והופך מתאים לחובבי שמן הזית העדין. לכן חשוב לשים לב לתקופת השנה בעת רכישת שמן זית מזן הברנע.