מבצעים
-
9 תבליני פליאו
₪137Original price was: ₪137.₪119Current price is: ₪119. -
Cantina Deluxe
₪320Original price was: ₪320.₪299Current price is: ₪299. -
ראשון המסיק קורטינה
₪275Original price was: ₪275.₪259Current price is: ₪259. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630Original price was: ₪630.₪549Current price is: ₪549. -
ראשון המסיק פיקואל
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
Cantina27 ארגז
₪680Original price was: ₪680.₪599Current price is: ₪599. -
תמר מג'הול ג'מבו פרימיום
₪55Original price was: ₪55.₪49Current price is: ₪49. -
ראשון המסיק ברנע
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49.
חום יולי -אוגוסט אולי מאחורינו אבל הימים עדיין חמים ולכן נעים יותר לאכול מאכלים קלילים ומרעננים כמו סלט. למרבה המזל, התברכנו במדינה שופעת ירקות, פירות וחומרי גלם איכותיים המאפשרים היצע גדול להרכבת סלטים שונים. השאלה הנשאלת היא- איזה שמן זית כדאי לשדך לאיזה סוג של סלט?
כדי לקבל את ההתאמות המדויקות ביותר, ביקרנו אצל מלכת הסלטים של שוק הפשפשים ביפו- רויטל גויכרך, הבעלים של בר הסלטים הבוטיקי “סלטה”. מאחורי דלפק עמוס כל טוב, רויטל שמרכיבה סלטים שונים ומעניינים למחייתה, הסבירה לנו כיצד נכון לשלב בין מרכיבי הסלט לשמן הזית שעוטף אותם.
סלט ירוק מרענן עם שמן זית פישולין
סלט המורכב ממגוון עשיר של ירוקים ועשבי תיבול: חסה, אורוגולה, זוקיני, שעועית ירוקה חלוטה, סלרי, כוסברה, שמיר, נענע, בצל ירוק ועוד. הוא שופע רעננות ולכן מומלץ לשדך לו שמן זית חריף ופירותי שמקפיץ את טעמיו הירוקים והפרשיים. הפירותיות הירוקה של הפישולין תשתלב נהדר בצלחת הסלט הקיצית ותהפוך אותו למרענן הרשמי של הקיץ. לדברי רויטל, מומלץ לאכול עם יוגורט וגבינת פטה.
סלט פסטה עם שמן זית קורנייקי
לצד פסטה מופיעים בסלט הבא עלי בייבי, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, בצל סגול, בטטה אפויה, נבטי צנונית, קרוטונים ועוד. מכיוון שהפסטה היא מרכיב מעט כבד יותר בסלט, מומלץ לצוות לו שמן זית מזן קורנייקי. הוא מתאפיין בפירותיות ירוקה וארומה עשבונית, המאזנים ומרעננים את המנה בטעמים של עלים ירוקים. התוצאה יוצרת סלט בעל איזונים נעימים שהוא משביע אך קליל כאחד. מומלץ להוסיף לו כל מה שמתפצפץ בפה, דוגמת גרעינים וזרעים.
סלט שהוא בית עם שמן זית ברנע
זהו אולי הסלט “הישראלי” ביותר תודות לגרגירי חומוס, טחינת סלק וביצה קשה המככבים בו, ולצידם ירקות כמו עגבניות שרי, חסה, כרוב, גזר, בטטות ובצל בתנור, ועוד. כדי לשמר את תחושת המקומיות שודך לו שמן זית ברנע- זן ישראלי שפותח על ידי פרופסור שמעון לביא. הברנע מתאפיין בחריפות ומרירות נמוכות, הוא בעל טעמים עדינים המורגשים בדיוק במינון הנכון, אך אינם מתנגשים בחומרי הגלם הבולטים של הסלט.
רויטל ממליצה לחובבי הז’אנר להוסיף לסלט גם מעט קימל.
ויש גם מתכון
לסלט:
חסה
אורוגולה
חופן עגבניות שרי
כרוב, גזר וסלק קצוצים דק
חופן גרגירי חומוס
בטטה ובצל בתנור
פלפל ירוק חריף
בצל סגול
פטרוזיליה
ביצה קשה
חופן קרוטונים
שמן זית פתורה
מלח ופלפל
לערבב את הכל, לתבל לפי הטעם ולהגיש על מצע של טחינה סלק.
לטחינה סלק:
2 סלקים
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
200 מ”ל מים
כפית מלח
1/3 1 כוסות טחינה גולמית איכותית
טוחנים את הסלקים במעבד מזון בתוספת המים, הלימון והמלח.
מוסיפים טחינה ומערבבים עד להגעת מרקם שאוהבים.