מבצעים
-
יין לבן Pola
₪60המחיר המקורי היה: ₪60.₪49המחיר הנוכחי הוא: ₪49. -
זיתים שחורים במלח
₪15המחיר המקורי היה: ₪15.₪13המחיר הנוכחי הוא: ₪13. -
סבון מ-70% שמן זית
₪25המחיר המקורי היה: ₪25.₪22המחיר הנוכחי הוא: ₪22. -
טחינה גולמית טבעית
₪30המחיר המקורי היה: ₪30.₪27המחיר הנוכחי הוא: ₪27. -
שמן זית ברנע 5 ליטר
₪329המחיר המקורי היה: ₪329.₪314המחיר הנוכחי הוא: ₪314. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630המחיר המקורי היה: ₪630.₪549המחיר הנוכחי הוא: ₪549. -
Cantina Deluxe
₪320המחיר המקורי היה: ₪320.₪299המחיר הנוכחי הוא: ₪299. -
דבש פרחי קיץ ואקליפטוס
₪35המחיר המקורי היה: ₪35.₪29המחיר הנוכחי הוא: ₪29.

שמן זית אינו שמור למנות ראשונות או עיקריות בלבד. ניתן ואף מומלץ לעשות בו שימוש גם בגזרת הקינוחים והמתוקים. את החמאה המסורתית בה משתמשים במרבית מתכוני הקינוחים, ניתן להמיר בקלות בשמן זית ולקבל גרסה מעניינת, טעימה ובעיקר בריאה.
כדי לקבל דוגמה והשראה, פנינו לכהנת האפייה והקינוחים ליאור משיח שנידבה עבורנו קינוח בראוניז שמן זית כתית מעולה ופיסטוק משגע.
במתכון היא משתמשת בשמן זית מזן פישולין, המתאפיין בחריפות מעקצצת, שלדבריה מבליטה את טעם השוקולד ומחמיאה לו. “שמן זית עובד כאן נהדר כיוון שהוא הופך את מרקמו של הבראוני מפבנים ללח ופאדג’י יותר וזה כל הכיף בקינוח”, היא מסבירה. מוכנים למתכון? הנה הוא מגיע.
מצרכים:
125 גר שמן זית מזן פישולין
150 גר שוקולד מריר
50 גר שוקולד חלב
250 גר סוכר
2 ביצים לארג׳
165 גר קמח לעוגות ועוגיות
5 גר אבקת אפייה
5 גר מלח דק
1 שוט אספרסו או כף קפה נמס
3 כפות מחית פיסטוק
חופן פיסטוקים קלופים
אופן ההכנה:
בביו מארי ממיסים את השוקולד עם שמן הזית והמלח.
מוסיפים את האספרסו ומערבבים לקבלת קרם חלק. מורידים מהאש.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
מזלפים פנימה את השוקולד לאט ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
יוצקים לתבנית בראוניז / מחבת ברזל יצוק.
בעזרת שק זילוף או מד ליטר, יוצרים שורות עם מחית הפיסטוק.
בעזרת קיסם, מושכים קדימה ואחורה ליצירת הדפס יפה.
מקשטים את פני הבראוניז עם פיסטוקים.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-35 דקות.
אם אוהבים בראוניז פאדג׳יים יותר, מוציאים אחרי 35 דקות, אם אוהבים יבשים יותר משאירים ל-10 דקות נוספות.
בכל מקרה מחכים עד ש בראוניז יתקררו לחלוטין לפני ההגשה.