דף הבית / על הדבש
דבש פתורה מיוצר בכוורות הממוקמות בשטחים פתוחים, על ידי דבורים “הפועלות” בתקופות הפריחה השונות של השנה:
דבש מפרחי הדרים – גוון הדבש בהיר, בעל טעם וניחוח של פריחת ההדרים. הדבש האהוב והמבוקש בישראל, מתאים לעוגות ותבשילים.
דבש מפרחי אקליפטוס – לרוב בעל גוון כהה (תלוי בסוג האקליפטוס), טעמו עז, מצוין לזיגוג עוף ולאוהבי החריפות.
דבש מפרחי בר – בקטגוריה זו נכנסים סוגי פרחים רבים כגון תלתן, מרווה, עירית, חצב ועוד. גוון הדבש בהיר וטעמו עדין ורך. מצוין עם מאכלי קיץ קרים – יוגורט, גלידה ופירות וגם סתם ככה עם כפית ישר לתוך הפה.
תהליך הייצור
הדבורה אוספת את הצוף בעזרת לשונה ומאחסנת אותו בבטנה, בחלק הנקרא “שק הדבש”. כאשר השק מתמלא, עפה הדבורה בחזרה לכוורת. כבר במהלך המעוף, מתחיל התהליך של עיבוד הדבש לקראת אחסונו. בהגיעה לכוורת, מפרישה הדבורה את אגל הצוף ישירות לתוך חלת הדבש, המיוצרת גם היא על ידי הדבורים. התהליך בכוורת נמשך, כאשר “הפועלות” מייבשות את הדבש בעזרת נפנוף כנפיהם. בצורה זו, הופך הדבש למוצק יותר וכמות המים בו יורדת בחצי. כמעט רבע מכמות הצוף המגיעה אל הכוורת הופכת לדבש. הערכה גסה היא שלייצור ק”ג דבש אחד דרושות מיליון דבורים!
תהליך הפקת הדבש
הפקת הדבש מתבצעת בתהליך שנקרא “רדייה”. תחילה נאספת חלת הדבש על ידי הדבוראי, שמסיר בעזרת סכין את מעטפת השעווה שעל החלה וחושף את תאי הדונג בהם נמצא הדבש. החלה מוכנסת לצנטריפוגה על מנת לזרז את הוצאת הנוזל. לאחר מכן מאוחסן הדבש במשך מספר ימים במכלים, בהם נפלטים ממנו שאריות הצפות מעליו ומתקבל דבש נקי וטהור. הדבש הטהור של פתורה מגיע אל הצרכנים מיד לאחר סיום התהליך מבלי שעבר כל חימום או התערבות אחרת.
“אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!”
מענה במחלקה העסקית: א’-ה’ 09:00-17:00
שירות לקוחות: א’-ה’ 10:00-15:00
08-6881168
איסוף עצמי: א’-ה’ 09:00-15:00
לא קיים מרכז מבקרים
הוראות הגעה לפתורה
צור קשר
מדיניות משלוחים
הקנייה באתר מאובטחת ע”י טרנזילה
כל הזכויות שמורות לפתורה @ 2024 | תקנון