מבצעים
-
ראשון המסיק קורנייקי
₪275Original price was: ₪275.₪247Current price is: ₪247. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630Original price was: ₪630.₪549Current price is: ₪549. -
סט אביזרים ליין
₪49Original price was: ₪49.₪42Current price is: ₪42. -
דבש באריזת ספיישל
₪22Original price was: ₪22.₪19Current price is: ₪19. -
שלישיית דבש
₪179Original price was: ₪179.₪169Current price is: ₪169. -
Wild Life Expirience
₪279Original price was: ₪279.₪245Current price is: ₪245. -
ראשון המסיק קורטינה
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
Special Mini Gourmet
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85.
לקראת סיום תקופת המסיק (דצמבר-ינואר) יש ללקט זיתים בשלים שנצבעו בשחור. יש לבחור בזיתים נקיים מפגיעות, עקיצות או כל פציעה אחרת. מומלץ מאוד לבחור בזן זיתים בשרני (נבאלי, קורטינה) במיוחד כדי שיישאר במה לנגוס.
לאחר איסוף הזיתים יש לטבול אותם במים ולנקות היטב מאבק.
יש לייבש את הזיתים בשמש לזמן לא ארוך ולוודא שהם יבשים (ממים ומלחות).
את הזיתים נפרוס לשכבות בתוך כלי שטוח בעל 4 דפנות (עדיף כלי מאוורר).
בין כל שכבה נפזר מלח גס בכמות הרצויה (לפי טעמכם).
לאחר בניית השכבות יש לכסות את השכבה העליונה באמצעות קרש והפעיל משקל רב על הקרש (press). יש להציב את הכלי באזור יבש ככל הניתן כדי שהזיתים לא ייספגו לחות.
לאחר שבועיים נשחרר את הלחץ, נערבל את הזיתים בכלי אחר ונבצע את אותו תהליך מחדש (יש להוסיף מלח במידה והזיתים לא קיבלו עדיין מראה מצומק).
לאחר שבועיים נוספים, נוציא את הזיתים מהכלי הגדול ונעביר לצנצנות בדחיסה. לאחר מילוי הצנצנות בזיתים השחורים המצומקים יש למזוג מעט שמן זית כדי לשמר את הזיתים לתקופה של מספר חודשים.
את צנצנות הזיתים יש לשמור במקום יבש ולא תחת שמש ישירה.