מבצעים
-
Cantina27 ארגז
₪680Original price was: ₪680.₪599Current price is: ₪599. -
סבון מ-70% שמן זית
₪25Original price was: ₪25.₪19Current price is: ₪19. -
שלישיית תערובות תבלינים
₪66Original price was: ₪66.₪48Current price is: ₪48. -
ראשון המסיק קורטינה
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
ראשון המסיק קורנייקי
₪275Original price was: ₪275.₪247Current price is: ₪247. -
דבש באריזת ספיישל
₪22Original price was: ₪22.₪19Current price is: ₪19. -
Black Olives & Honey
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85. -
שלישיית דבש
₪179Original price was: ₪179.₪169Current price is: ₪169.
הפקת שמן זית היא תהליך מרתק ומרגש, הנקרא בעברית “עצירה”. כך הוא מתבצע שלב אחר שלב:
מסיק הזיתים בכרם פתורה מתבצע על ידי מכונה לניעור הזיתים ו/או במסיק ידני. מכונת הניעור חובקת את גזע העץ ובאמצעות ניעור מפילה את פירות הזית ארצה, על היריעה הפרוסה מתחת.
הזיתים שנערמו נאספים לתוך עגלה בעלת מסוע שעורמת אותם למיכל גדול, איתו יגיעו לבית הבד. לאחר ההגעה לבית הבד, הזיתים עוברים שטיפה שמנקה אותם ונכנסים לתהליך הייצור.
בימים עברו זיתים נמעכו באמצעות אבנים גדולות אך בעידן המודרני משתמשים במכונת טחינה שעובדת במרץ על מנת לטחון את הזיתים עד דק.
השלב הבא מכונה כבישה קרה ובסופו ממוצה הנוזל ומופרד מהחלק היבש של הזית, המכונה גפת.
לבסוף צנטריפוגה מפרידה את המים מהשמן (משקלו הסגולי של השמן קטן משל המים 1:0.92) ובתום התהליך נמזג שמן הזית לבקבוקים או לפחים.
שתפו את התוכן