מבצעים
-
פסטו רוסו
₪25Original price was: ₪25.₪15Current price is: ₪15. -
מארז 4 בקבוקים סיידר mix
₪75Original price was: ₪75.₪72Current price is: ₪72. -
שלישיית תבליני פלאו
₪48Original price was: ₪48.₪39Current price is: ₪39. -
טחינה גולמית טבעית
₪30Original price was: ₪30.₪27Current price is: ₪27. -
Cantina Deluxe
₪320Original price was: ₪320.₪299Current price is: ₪299. -
ראשון המסיק קורטינה
₪275Original price was: ₪275.₪259Current price is: ₪259. -
Black Olives & Honey
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85. -
Wild Life Expirience
₪279Original price was: ₪279.₪245Current price is: ₪245.
הפקת שמן זית היא תהליך מרתק ומרגש, הנקרא בעברית “עצירה”. כך הוא מתבצע שלב אחר שלב:
מסיק הזיתים בכרם פתורה מתבצע על ידי מכונה לניעור הזיתים ו/או במסיק ידני. מכונת הניעור חובקת את גזע העץ ובאמצעות ניעור מפילה את פירות הזית ארצה, על היריעה הפרוסה מתחת.
הזיתים שנערמו נאספים לתוך עגלה בעלת מסוע שעורמת אותם למיכל גדול, איתו יגיעו לבית הבד. לאחר ההגעה לבית הבד, הזיתים עוברים שטיפה שמנקה אותם ונכנסים לתהליך הייצור.
בימים עברו זיתים נמעכו באמצעות אבנים גדולות אך בעידן המודרני משתמשים במכונת טחינה שעובדת במרץ על מנת לטחון את הזיתים עד דק.
השלב הבא מכונה כבישה קרה ובסופו ממוצה הנוזל ומופרד מהחלק היבש של הזית, המכונה גפת.
לבסוף צנטריפוגה מפרידה את המים מהשמן (משקלו הסגולי של השמן קטן משל המים 1:0.92) ובתום התהליך נמזג שמן הזית לבקבוקים או לפחים.
שתפו את התוכן