המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

סלטים חגיגיים לשולחן ליל הסדר

מבצעים

ליל הסדר מעבר לפינה והשנה יותר מתמיד חשוב לנו להשקיע במתכונים ובמנות שיככבו על שולחן החג.  אם את פסח הקודם חגגנו באופן וירוטואלי וצנוע, השנה כבר נעשה זאת בחיק המשפחה עם שולחן חג עמוס כל טוב.  איך הופכים את ארוחת ליל הסדר למגוונת במיוחד? לא שוכחים שלצד המנות העיקרית, מומלץ להשקיע גם בתוספות וסלטים שגונבים את ההצגה.

השנה בחרנו להתמקד בסלטים שהרכיב עבורנו השף רן וייס, מרזיאל דינר.  הם טריים, רעננים ומתפקדים נהדר כתוספת אביבית ומעניינת שמקלילה את גזרת הגפילטע פיש והמנות העיקריות. בכל סלט שולב זן אחר של שמן זית, וביניהם גם ה- Midnight: שמן זית חדש ויחיד מסוגו, המופק בשעות הלילה בחושך מוחלט.  טעמו הייחודי משדרג את הסלט לדרגות חדשות של קולינאריה.

 

סלט אפרסמונים וסלקים
צילום: חיים יוסף, סטיילינג: עינב רייכנר, כלי קרמיקה: עדי ניסני

 

סלט סלקים אפרסמונים ועלי זעתר טרי בויניגרט דבש וליים.

לויניגרט:

1 כף דבש פתורה 

2 כפות מיץ ליים או לימון טרי

5 כפות שמן זית פתורה מידנייט בלנד

חצי כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית מלח

 

בקערה קטנה לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג עד שמתקבל מעין רוטב אחיד.

 

לסלט:

2 סלקים מבושלים ומקולפים אפרסמון קשה

כ-10 עלי זעתר טרי

חופן גרגר נחלים/ רוקט

כף שמן זית מידנייט בלנד

 

פורסים את הסלק לפלחים, בעזרת סכין חדה/ מנדולינה פורסים את האפרסמון לפרוסות דקות.

על צלחת שטוחה מסדרים את פלחי הסלק, האפרסמון ושאר המרכיבים, שופכים כ2 כפות מהויניגרט במקומות שונים בצלחת.

מעל הכל מטפטפים משמן הזית ומפזרים מעט מלח אטלנטי.

 

סלט עלים ותותים
צילום: חיים יוסף, סטיילינג: עינב רייכנר, כלי קרמיקה: עדי ניסני

 

סלט עלים ותותים

חצי צרור כוסברה  קצוצה דק

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק

רבע צרור שמיר קצוץ דק

4 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

חופן רוקט קצוץ דק

כף פלפל ירוק חריף קצוץ דק

5 תותים פרוסים

חצי כוס שמן זית פתורה

מיץ לימון מלימון אחד

כפית מלח אטלנטי

מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה ומגישים

 

מימין לשמאל: רן וייס, יעקב בהרב. רזיאל דינר

 

רן וויס הוא שף וחוקר אוכל, בוגר ׳קורדון בלו׳, שברזומה המקצועי שלו תמצאו מסעדות כמו  גלאס האוס לונדון, מונא הירושלמית, פלורנטין האוס ועוד,
מאז פתיחת החלל לארוחות פרטיות “רזיאל דינר”, הוא מבשל בלופט היפואי, מחומרי גלם עונתיים המגיעים ישירות ממגדלים מקומיים.
שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן